Gecertificeerde Rolfing & Budokon Yoga Wetenschap

Op een moment in de geschiedenis dat verzadigd is met zelfhulpboeken, rijke gimmicks en infomercials, is het geen wonder dat Budokon-yoga in onze cultuur opkwam. Budokon yoga is filosofie, wetenschap en kunst voor geest, lichaam en ziel. De letterlijke Japanse vertaling is “weg van de geeststrijder” en het vertegenwoordigt een bewuste beslissing om niet langer te kiezen voor “meer van hetzelfde”. Er wordt gezegd: “In de geest van de beginner zijn er veel mogelijkheden, maar in de geest van de expert zijn er weinig “. De versmelting van yoga- en martiale bewegingen gecombineerd met limbische reïntegratietechnieken stelt de menselijke soort in staat om gezondheid en welzijn na te streven die sinds het tijdperk van het menselijke bewegingspotentieel niet bekend is. persoon om organisch te ontwaken voor een nieuw potentieel. Het is aangekondigd als “de meest intelligente praktijk op de planeet”; het is inderdaad een functionele revolutie.

Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Er wordt zoveel tijd en energie gestoken in het plannen van hoe je eruit moet zien, hoe je je moet voelen en hoe je beter kunt worden. De nadruk ligt op de kwantiteit en niet op de kwaliteit, op iets doen in plaats van iets zijn, alsof er een grens is tussen de gedachte, het woord en de handeling. “Hoeveel kan ik in mijn dag stoppen omdat ik bezig ben ergens te komen”, is hoe de meesten van ons ons leven leiden, en er wordt gezegd dat “de manier waarop we iets doen, de manier is waarop we alles doen.” Het structurele en functionele differentiaal stelt dat kwanta filtert in sensatie, dan e-motion, in geloof en uiteindelijk in expressie, met andere woorden onze perceptie van ‘anders’ of onze omstandigheden bepalen onze beweging. Wanneer de druk in het leven of op de mat begint op te lopen, hoe houden we dan het drama of het functionele verschil op afstand? Wat als er een manier was om al onze persoonlijke idealen te benaderen alsof ze al beschikbaar waren in de vorm van latent potentieel dat wacht om ontdekt te worden? Budokon is een systeem van somatisch bewustzijn dat zichzelf presenteert in de yoga-, krijgs- en levende kunsten met een uitgangspunt van zelfverantwoordelijkheid, geduld en meesterschap door gewoon te oefenen om te oefenen. Gewichtsverlies, strakker lichaam, heldere geest, betere coördinatie, meer kracht zijn geen doelen van Budokon, het zijn voordelen. Het zenuwstelsel dat het functionele differentieel regelt, verandert normaal gesproken niet snel, maar geleidelijk verandert het door ijverige, aandachtige oefening langzaam en subtiel. Oefen gewoon om te oefenen. Het omvat de componenten van voeding, fitness, gezondheid en welzijn die door onze cultuur worden gewenst en leidt uiteindelijk elke persoon naar een meer authentieke expressie, een functionele evolutie.

De bewegingswetenschap van deze praktijk is bedoeld om biomechanische mogelijkheden te cultiveren die consistent zijn met structurele en functionele idealen. Wat de Budokon-yogabeweging onderscheidt van alle andere yoga- of martiale systemen, is de herkenning en het daaropvolgende gebruik van de spinale motor. De theorie van de spinale motor suggereert dat alle biomechanische bewegingen, wandelen, hardlopen, yoga, enz… hun oorsprong vinden in de kleine spieren van de wervelkolom die beweging initiëren.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

De oorsprong en insertie van deze weefsels initiëren en accommoderen beweging in de sagitale, frontale en transversale vlakken, dus wanneer de activering voor beweging begint, wordt deze uitgedrukt vanuit de wervelkolom, door de kern, in de appendiculaire. Omdat we zijn ontworpen om in een dynamisch, met vloeistof gevuld lichaam te leven, is het volkomen logisch dat een oefening ongeremde beweging cultiveert in alle drie de vlakken met flexie-extensie, zijwaartse buiging en rotatie. Beweging in het leven is de som van alle drie de primaire gebieden en bijbehorende bewegingen in deze gebieden die synergetisch werken, dus onze praktijk is vruchtbaarder als het deze mogelijkheden erkent. Budokon biedt ook een dynamische benadering van mediale/interne en laterale/externe rotatie van de bekken- en schoudergordels, met kernactivering die de spinale motor in staat stelt om volledig tot expressie te komen en zich uit te strekken tot een open of gesloten kinetische ketting. De kinetische keten is een energetisch potentieel dat wordt overgedragen van de ruggengraat, kern of Mu naar de appendiculaire of ledematen van het lichaam. Als een ledemaat geaard is, is de ketting gesloten en worden er systeembrede signalen van stabilisatie en inperking verzonden. Als een ledemaat niet geaard is maar zich uitstrekt met richting naar oneindig, is het open. Het zenuwstelsel is ontworpen om te werken in termen van overleving en voorspelbaarheid en activering kan vrijwillig of onvrijwillig zijn. Het limbische brein is waar het lichaam deze kaarten van bewegingsvoorspelbaarheid huisvest om te overleven en zoals we eerder hebben besproken, is de verandering ervan langzaam en subtiel of subcorticaal. Deze veranderingen vinden plaats wanneer ze worden ontdekt en niet besproken, dus het lijkt erop dat wanneer men de mogelijkheid biedt om met beweging te spelen als een verkenning van iets nieuws en onbekends in tegenstelling tot het analyseren en herhalen van iets dat is aangeleerd, er spontane verandering kan plaatsvinden. Limbische reïntegratie is een essentieel onderdeel van Budokon-yoga dat elk individu in staat stelt om biomechanische mogelijkheden te spelen en te verkennen die begraven liggen onder het juk van culturele en sociale stigma’s. Gorilla, kimodo-draak, stierkikker, panter, leeuw, krokodil, draaiende aap en vele anderen kunnen een toegangspoort bieden tot een nieuw bewegingspotentieel door de mogelijkheid te bieden om te spelen met homologe, homo-laterale en contra-laterale bewegingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader